Nordjyske ungdomsuddannelser har masser iværksætter-blod på tænderne

Nordjyske ungdomsuddannelser har masser iværksætter-blod på tænderne

Sammen med Region Nordjylland skal unge virksomhedsejere være med til at fyre op under ungdomsuddannelseselever. Budskabet er klart: Gå all in på iværksætteri. Ungdomsuddannelserne bakker talstærkt op.

  • Jeppe Rahbek er blandt de UCN iværksættere, som har tilbudt at rådgive og inspirere eleverne på ungdomsuddannelserne ved bl.a. at fortælle hans egen historie.
  • Modevirksomheden SNT har deres Flag Ship Store i Aalborg centrum, og medvirker som mentorer og sparringspartnere i All Innovation.

Med målet om at udklække endnu flere iværksættere lokker Region Nordjylland de nordjyske ungdomsuddannelser med et særligt tilbud. De kan booke gratis undervisningsforløb og mentor-timer som et supplement eller en kickstart til undervisningen i iværksætteri og innovation. Det har
vist sig at være lokkemad, som underviserne gladeligt sætter tænderne i. Mere end halvdelen af de gratis tilbud er allerede blevet booket, og tilmeldingerne fordeler sig over hele regionen og på tværs af uddannelserne.

Under navnet All Innovation bliver unge nordjyder opfordret til at gå all in på iværksætteri. Når deres lærere booker et forløb, kan de både få undervisning, sparring og inspiration i forhold til selv at forfølge eventuelle iværksætterdrømme. Det er nemlig unge virksomhedsejere selv, der skal fyre op under eleverne. De kommer fra UCN’s iværksætterprogram NEXT STEP. Et program som allerede har opfostret flere succesfulde virksomheder startet af studerende, og som nu også leverer undervisere og mentorer til ungdomsuddannelserne.

Jeppe Rahbek er en af de UCN-studerende, der har tilbudt at hjælpe til som rådgivere og undervisere. Jeppe driver kontorfællesskabet Mama I Made It og sin egen medievirksomhed Rahbek Media, hvor han producerer video og indhold til de sociale medier.

“Jeg har altid været glad for at gå i skole, men haft ufattelig svært ved at tage mig sammen. Sådan, tendenserende til sløset. Når man som selvstændig skal overleve i det hårde erhvervsliv, er man nødt til at gå all in. Samtidig er der ikke noget mere motiverende end at skabe vækst på egen hånd. Man ser konkrete resultater og afkast af de timer, man bruger. Det er meget mere spændende end at spille Fifa”, fortæller Jeppe med et smil på læben.

Regionsrådsformand Ulla Astman fortæller om initiativet:

“Vi ønsker med dette tiltag både at motivere og inspirere unge nordjyder, til at turde tage springet ud i iværksætterlivet. Nordjylland kommer i højere grad end nogensinde til at skulle leve af de gode ideer, og vi ved fra innovationskonkurrencen Nordjyske Nyskabere, at idérigdommen i Nordjylland
er fantastisk stor. Med All Innovation ønsker vi at sige: Gør det nu – gå all in på iværksætteri”.

Tilbuddene i All Innovation løber fra august 2017 og frem til udgangen af 2018.

Har du som journalist lyst til at kigge forbi og komme helt tæt på undervisningen, er du selvfølgelig velkommen til det. Her kan du blandt andet være med, når eleverne har workshop i at sprænge boksen eller lærer at bygge kick-ass prototyper. Kontakt Louise Meyer fra Region Nordjylland for mere information.

For yderligere information

Innovationskonsulent, Anni Stavnskær Pedersen, tlf. 72 69 04 86, asp@ucn.dk

www.gaaallin.dk / www.facebook.com/gaaallin

www.ucnnextstep.dk

Download Foto 1 – Jeppe Rahbek
Download Foto 2 – S N T
Download artikel